Христо Иванов: Пеевски болезнено преживява идеята, че няма 100% контрол над държавата

0
сн. БГНЕС

„Очевидно Делян Пеевски много болезнено преживява идеята, че 100-те процента контрол, който досега е свикнал, че му се дължат, вече не могат да продължат по този начин. Ние опитваме да сложим на маста ясни правила. Затова е цялата тази истерия. Технологията на това, което прави г-н Пеевски е ясна – той се опитва да въвлече всички в един отвратителен, гаден скандал. Цитира някакви измислици и полуизмислици. Това го прави, защото не може да приеме, че трябва да има ясна договорка как ще се носи отговорността за разпределението и кадровите промени“. Това каза пред журналисти съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Пеевски е свикнал със 100%. Добре му е със 100%. Смята, че могат да делят 2/3 с ГЕРБ представители в регулаторите заедно с ГЕРБ, без да носи ясна публична отговорност. Пеевски не приема това, което ние предлагаме и смята, че с шантаж ще ни застави или да се откажем или да отидем на избори“, подчерта Иванов.

Той каза, че Пеевски вероятно има притеснения и заради случая с Мартин Божанов – Нотариуса и случващото се заради този казус.

„Казва се меморандум защото обобщава неща, които сме обсъждали с месеци с партньори“, каза Иванов и добави, че документът е плод на колективен труд. Според него Пеевски трябва да обясни защо правителството не може да съществува без ДПС, но не чрез демонстрации.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук