Шестима депутати напускат ПГ на „Величие“ – групата им се разпада

0

Шестима депутати от  „Величие“ са подали заявление за напускане на парламентарната група. Това са  Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калинова. 

Така на практика парламентарната група се разпада и престава да съществува, тъй като изискването, за да бъде формирана група, е да има минимум 10 народни представители.

„Разломът между мен и Ивелин Михайлов настъпи, когато той заключи депутатите в един хамбар в собствената си къща и ги държа от 15:00 до 19:30 часа, докато аз отида да му кажа, че задържането на депутати по този начин, изземането на телефоните им и хвърлянето им на друга страна, тоест лишаването им от комуникация, е престъпление“, каза Марков пред bTV.

„Това е търговия с влияние и за това се полага от 6 до 10 години лишаване от свобода“, заяви той.

По думите му, заключването на депутатите е станало след гласуването за Временната парламентарна комисия за изработването на правилника на Народното събрание, обясни Марков. 

„Оттогава той (Михайлов-бел.ред.) ни нарича предатели всички и призовава хора да ни убиват“, допълни Марков.

„Сега организира хора, които да идват пред Народното събрание да ме линчуват за предателство, което аз не знам кое е  – гласувахме против избирането на председател на парламента, гласувахме против правителството. Кога предадох и какво предадох на идеята „Величие“ аз или парламентарната група?“, попита той

Според Николай Марков проблемът се е задълбочил, след като е поискал пред всички депутати бизнесът на Михайлов да се отдели от партийната работа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук