Шефът на НЗОК оттегли оставката си, след като депутатите решиха да я гласуват пет месеца по-късно

0

Пет месеца след подаването на оставката на Станимир Михайлов, парламентът реши да разгледа искането на управителя на Националната здравноосигурителна каса.

Предложението за включването в дневния ред дойде от ГЕРБ, ДПС и “Възраждане”. То бе гласувано със 122 гласа „за“, осем – „против“ и 50 – „въздържали се“.

Росен Желязков представи проекта на решение на Народното събрание за гласуване оставката на управителя на НЗОК- Станимир Михайлов. В решението се посочва, че оставката е подадена на 1 декември 2023 г. поради лични причини.

Въпреки това до момента оставката му не беше придвижена повече от пет месеца. Станимир Михайлов бе номиниран за шеф на НЗОК от ПП-ДБ.

По време на дебатите Васил Пандов от ПП-ДБ излезе на трибуната и обяви, чеМихайлов е оттеглил оставката си.

„В деловодството е заведено оттегляне на оставката от господин Станимир Михайлов в 10 часа и 12 минути. Предлагам точката поради липсата на предмет да бъде оттеглена“, заяви Пандов.

Управителят на Националната здравноосигурителна каса и подуправителят проф. МомчилМавров депозираха изненадващо писма с оставките си в деловодството на Народното събрание през декември. Това се случи само ден след избора на Мавров.

Оставките бяха подадени след среща между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов,съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов и министъра на финансите и съпредседател на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Асен Василев. На разговорите е присъствал и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук