Актрисите от Швеция Малин Акерман и Петра Меде ще бъдат водещи на „Евровизия“ през май

0
сн. АП

Конкурсът за песен на „Евровизия“ тази година ще бъде воден от родената в Стокхолм холивудска актриса Малин Акерман и шведската комичка Петра Меде, съобщи ДПА.

Дуетът ще води предаванията на полуфиналите на 7 и 9 май и големия финал на 11 май в Малмьо, съобщиха организаторите на „Евровизия“ в понеделник.

„Не мога да опиша чувствата си по този повод. Много съм развълнувана и малко притеснена, но в положителен смисъл“, каза Акерман, която е може би най-известна с ролите си в романтични комедии като „27 сватби“, „Предложението“ и „С жени на море“. Тя участва и във филма за супергерои от 2009 г. „Пазителите“.

Меде е добре позната в шведската телевизия и вече два пъти е водила „Евровизия“ – първо самостоятелно през 2013 г., а след това през 2016 г. заедно с Монс Зелмерльов, шведския победител в „Евровизия“ през 2015 г.

След победата на шведската певица Лорийн с песента Tattoo миналата година в английския град Ливърпул, конкурсът за песен на „Евровизия“ тази година ще се проведе в Малмьо. 

Това е специална годишнина за шведите: преди 50 години емблематичната шведска поп група АББА спечели конкурса с песента Waterloo.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук