„Има такъв народ“ излязоха с декларация във връзка с предстоящата ротация в управлението и поискаха оставка

0

„Има такъв народ“(ИТН) излязоха с декларация от парламентарната трибуна във връзка с предстоящата ротация в управлението и поискаха оставка.

„След 1 седмица предстои големият цирк, наречен ротация. „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ), от една страна, и ГЕРБ и ДПС – от друга, на 6 март би трябвало да се „врътнат“, прочете председателят на парламентарната група Тошко Йорданов. 

В тази връзка, коментира той, „единият връткащ се е изключително лицемерен, а другият – изключителен използвач. Накратко – „връткат се неможачи с крадци и това не е обида, просто цитирам техните думи едни към други. И понеже и лицемерите, и използвачите си имат конкретни имена, ще говоря с имена и факти“, уточни Йорданов, като обвини в лицемерие лидерите на ГЕРБ и на ПП-ДБ, а председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски определи като „изнудвач“.

По думите на председателя на ПГ на ИТН съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов е „най-последователният човек на света, който винаги прави точно обратното на това, което е обещал“.

Лицемерно било поведението и на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ (ПП) Асен Василев, който след последните избори е заявил в предаване, че в „коалицията на кражбата ГЕРБ-ДПС“  те няма да участват. Той каза също, че у нас на година се крадат по 8 млрд лв., с които ще бъдат направени магистрали. Къде са магистралите или тези 8 млрд. лв., попита Тошко Йорданов в декларацията.

Кирил Петков (съпредседател на ПП) вкара Бойко Борисов  в ареста, а след това – във властта, продължи председателят на ПГ на ИТН. А Бойко Борисов по време на последната предизборна кампания каза, че няма да се кандидатира за депутат, за да няма имунитет, каза Йорданов. 

След всички изброени факти съм потресен от гьонсуратлъка на ПП-ДБ, които управляват заедно с ДПС и ГЕРБ, „висят им по скутовете, ходят им по кабинетите, гласуват им конституционния съдия Десислава Атанасова и имат наглостта да обвиняват всички останали, че работят с ГЕРБ и ДПС“, заяви в заключение Йорданов. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук