Откриха луксозно Ферари, откраднато преди близо 30 години

0
сн. Пиксабей

Британската полиция обяви, че е открила Ферари, откраднато преди 28 години. Колата е собственост на пилота от Формула 1 Герхард Бергер.

Бергер се състезава в Гран при на Сан Марино през 1995 г., когато неговото Ferrari F512M е откраднато заедно с друга спортна кола от Имола, Италия.

откраднато Ферари

БТА

Полицията смята, че колата, която е обновена версия на емблематичната Testarossa на Ферари, е била изпратена в Япония скоро след като е била открадната.

Спортният автомобил, боядисан в класическо червено, струва около 410 000 евро. Той е докаран в Обединеното кралство в края на 2023 г.

Ферарито попаднало в полезрението на лондонската полиция през януари тази година, когато служителите получават сигнал от на италианския автомобилен производител. Ferrari са извършили проверка на автомобил, закупен от купувач от САЩ чрез брокер от Обединеното кралство и бързо разбират, че това е колата на Бергер, изчезнала преди близо три десетилетия.

откраднато Ферари

БТА

Все още няма арестувани, но разследването на автомобилната афера продължава, обявиха от Метрополитън.

Ferrari F512M е последната версия на емблематичната Testarossa на италианския производител на автомобили. Около 500 бройки са произведени между 1994 и 1996 г.

Герхард Бергер, който се състезаваше за Скудерия Ферари през по-голямата част от кариерата си във Формула 1, беше сред известните лица, които притежаваха Testarossa, заедно с популярни личности като Майкъл Джордан, Майк Тайсън и Елтън Джон.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук