Пламен Киров съзря опит за блокаж на ВСС от страна на ПП-ДБ

0

Преподавателят по конституционно право Пламен Киров съзря опит за блокиране на Висшия съдебен съвет чрез внесения проект за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт от страна на ПП-ДБ.

В интервю за „24 часа“ той заяви, че депутатите в 50-ото НС са имали предостатъчно време да стартират процедурата за избор на нов състав на ВСС. По думите му след като има решение на КС, че орган, макар и с изтекъл мандат трябва изпълнява своите правомощия, то той е длъжен да го направи. Киров е категоричен, че ВСС е нужно да започне процедурата за избор на нов главен прокурор.

Според него ПП-ДБ искат да попречат на ВСС да изпълнява своите правомощия. Той запита защо ПП-ДБ не предлагат нищо по отношение на Инспектората на ВСС, който също е с изтекъл мандат. Киров подозира, че се цели Борислав Сарафов да бъде циментиран като главен прокурор.

Конституционалистът подчерта, че неграмотни хора не бива да пипат основния закон. По думите му някои хора имат желание да нарушават Конституцията и това им доставя удоволствие.

Пламен Киров е категоричен, че закони никога не трябва да се приемат с оглед на личността на един или друг човек.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук