Борисов: ПП-ДБ всеки ден ни изненадват с нещо! От един месец събират подписи… кога ще падне сняг

0

ПП-ДБ всеки ден ни изненадват с нещо! От един месец събират подписи… кога ще падне първият сняг, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Поводът за изказването му е информацията, че ПП-ДБ правят подписка за смяна на шефа на КОНПИ Антон Славчев.

Лидерът на ГЕРБ коментира политическата ситуация в страната преди да влезе в пленарната зала.

Борисов обяви, че няма да отиде на консултациите при президента Радев в 17 ч, а ще изпрати Росен Желязков, Теменужка Петкова и Деница Сачева.

„Правото на президента е да предложи който той пожелае за премиер. Ще изпратя хора само от уважение към него и институцията. Инструкциите към тях ще бъдат да не вземат никакво отношение, защото нямаме претенции нито към премиер, нито към министри, излъчени от служебно правителство“, заяви Бойко Борисов. 

По думите му, право на президента е да не иска да назначи Рая Назарян. 

„Аз не харесвам, не желая по никакъв начин ГЕРБ да има представителство във власт, в управление, за което не е спечелил избори“, подчерта той. 

„Това, което са ни отреждали в предизборните кампании и изследвания, в много голяма степен се е оказвало вярно. Което за мен излиза, че такива нагласи е имало и изборите са честни“, отговори Борисов, запитан дали се притеснява, че изборите няма да бъдат честни. 

„Ако ГЕРБ си свършим работата, ако сме с добра програма, ако надградим над нея, аз мисля, че резултатът ще бъде добър“, добави той.

Запитан кога според него ще са парламентарните избори, Бойко Борисов отсече: „Това е работа за астролози“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук