Васил Терзиев с важни новини за трафика в София

0

Васил Терзиев, кмет на София, Фейсбук:

Подобряването на организацията на движението на ключови кръстовища е приоритет за нас. Едно от най-натоварените и проблематични кръстовища е това на бул.“Черни връх“ и бул. “Филип Кутев“. За него бяхме получили най-много оплаквания и сигнали. След промените, които направихме през последните седмици пропусккателната способност на бул. “Черни връх“ през кръстовището с бул. “Филип Кутев“ в посока Околовръстния път вече е подобрена с над 30%!

Сигурен съм, че всеки посетител на търговския център има история, която да разкаже, свързана с излизането от паркинга. В натоварени дни дори сме виждали регулировчик. Често се е стигало до опасни ситуации в самия паркинг, заради многото чакащи коли с включени двигатели в затворено пространство и силно замърсен въздух. В допълнение към това, включването в трафика беше истинско предизвикателство.

Какво променихме и какви са резултатите:
➡️ Обособихме допълнителна пета лента за движение по бул.“Черни Връх“ в посока „Околовръстен път“. Чрез допълнителната лента се позволява на излизащите от търговския център да се включват в самостоятелна лента за движение по бул.“Черни връх“ в посока “Околовръстен път”. Същевременно физически ограничихме опасните и незаконни леви завои от изхода на търговския център в посока „Център“.
➡️ Данните, които наблюдаваме от въведените промени в организацията показват голямо намаление на опашките от чакащи автомобили, подобряване на движението на градския транспорт и намаляване на конфликтността на транспортните потоци, излизащи от търговския център с преминаващите МПС през бул.“Черни връх“
➡️ Имаме 30 % подобрена пропусквателна способност на бул.“Черни връх“ през кръстовището с бул.“Филим Кутев“ в посока Околовръстния път.

Моля Ви, споделяйте проблемите, които виждате в София. Не можем да разрешим всичко наведнъж, но работим всеки ден за отстраняването на нередности и подобрението на градската среда.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук