Депутатите изслушват четирима министри

0
сн. БТА

Народните представители ще изслушат четирима министри в предстоящото пленарно заседание, на което ще се проведе парламентарен контрол.

Румен Радев, министър на енергетиката ще отговори на един въпрос относно изграждане на хранилище за дългосрочно съхраняване на отработено ядрено гориво в България.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков ще отговори на 11 въпроса относно ремонти и състояние на републиканските пътища, изграждане на мостове и др.

Юлиян Попов, министър на околната среда и водите ще отговори на един въпрос относно обособяване на вододайната дома на град Брацигово, община Брацигово.

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще отговори на два въпроса относно с позицията на страната ни за нови геномни техники за изработка на храни и относно подпомагане на дребните и средни селскостопански производители.

Поради командировка извън страната в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министър-председателят на Република България Николай Денков, заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел, министърът на финансите Асен Василев, министърът на културата Кръстю Кръстев, министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева и министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Поради неотложни ангажименти в заседанието за парламентарен контрол няма да участват още и министърът на образованието и науката Галин Цоков и министърът на здравеопазването Христо Хинков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук