Народното събрание пак се мести в сградата на бившия Партиен дом

0

От началото на септември Народното събрание се мести в сградата на бившия Партиен дом. Новото работно място на депутатите ще е поне за три години заради ремонт на сградата на Народното събрание

Първи септември ще е денят, в който парламентът започва работа в сградата на бившия Партиен дом. Официалната причина за връщането под стъкления купол на тази сграда е, че парламентарната сграда на площад „Народно събрание“ се нуждае от основен ремонт.

Председателят на парламента Росен Желязков обясни преместването:

„Има доста дефекти в инженерната инфраструктура. Проблеми има с чилърите, има с отоплителната инсталация, с канализацията. Това са невидимите проблеми, но те могат да създадат предпоставки да не се работи нормално още през зимния период. Имаме изтичане на фреон, отоплителната инсталация големи загуби има на вода, така че трябва да се направи едно сериозно обследване и да започне една реконструкция, защото другата сграда не е ремонтирана десетилетия. Тя е културна ценност от национално значение и трябва да бъде запазена“.

Достъпът до народните представители ще бъде улеснен – нещо, за което журналистите настояваха по време на мандата на 48-ото Народно събрание. До септември ще бъде преместена и системата за гласуване и озвучителната система, каза председателят на парламента:

„Няма оперативни разходи. Става въпрос за едно преместване, защото голяма част от администрацията и от парламентарните комисии, сътрудниците, работят тук. Пултовете ще бъдат преместени и само ще се монтира озвучителна система. Предстои изграждането на комуникационна видео- и аудиоконферентна система, но това също ще отнеме доста време“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук